DEENS COMFORT SINDS 1973

Hjort Knudsen, opgericht in 1973, is een Deens familiebedrijf dat is gebaseerd op innovatie en goed vakmanschap.
Wij ontwerpen, vervaardigen en verkopen meubels aan onze retailklanten in heel Europa. Het bedrijf heeft de reputatie in de meubelindustrie voorop te lopen op het gebied van innovatie. Hjort Knudsen is de ontwikkelaar en eigenaar van diverse gepatenteerde technieken die bedoeld zijn om het comfort van de gebruiker te verbeteren. Hjort Knudsen produceert ook veel eigen ontwerpen, van de klassieke bank en stoel tot gestoffeerde meubels in een eigentijdse ontwerpstijl.

Alle productie vindt plaats in de eigen Europese fabrieken van Hjort Knudsen en wordt uitgevoerd door 2300 geschoolde medewerkers.

Onze prototypes worden grondig getest en elk product dat we produceren ondergaat een strenge kwaliteitscontrole – procedure om te voldoen aan onze hoge normen.

Hjort Knudsen investeert continu in de nieuwste technologieën, productiefaciliteiten en vooral bekwame medewerkers, zodat we waarde kunnen creëren voor onze klanten – zowel nu als in de toekomst.

“ONZE MISSIE IS MEUBILAIR CREËREN DAT PLEZIER EN COMFORT IN HET LEVEN VAN MENSEN BRENGT”

HET VERVAARDIGEN VAN EEN MEUBELSTUK GEBEURT NOG STEEDS VOLGENS ARTISANALE PRINCIPES

ontwerper
PRODUCTIE VAN HANDGEMAAKTE MEUBELEN SINDS 1973

Hjort Knudsen maakt al meer dan 45 jaar kwaliteitsmeubelen in eigen fabrieken. Hier hebben we ervaren, hoogopgeleide specialisten die zij aan zij werken met hoogtechnologische machines. We weten dat ervaring en expertise cruciaal zijn voor de kwaliteit en afwerking van het meubilair. Een goede afwerking en een goede kwaliteitscontrole vereisen zowel een deskundige hand als een geoefend oog. Door een grootschalige productie kunnen we meubels aanbieden

tegen aantrekkelijke prijzen. Hjort Knudsen vervaardigt veel van de subcomponenten zelf. Hierdoor hebben we controle over zowel de kwaliteit als de leveringszekerheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor vormschuim, maar ook voor alle metalen en houten kozijnen.

Waar zijn de meubels van Hjort Knudsen van gemaakt?

Meubels van Hjort Knudsen zijn gemaakt om lang mee te gaan. De basiselementen zijn ofwel massief hout of berken kruisfineer multiplex en een frame van staal met stevige ‘No-sag’ veren in de rugleuning. Met uitzondering van enkele individuele modellen, bevatten alle banken koudschuim in de zitting, rugleuning en armleuningen.

De fauteuils hebben ook koudschuim en No-sag-veren in zowel zitting als rugleuning. In tegenstelling tot de banken zijn de armleuningen voor de stoelen vervaardigd uit berken multiplex.

GOED VAKMANSCHAP STAAT GELIJK AAN MEUBELS VOOR HET LEVEN

Het ontwerpteam van Hjort Knudsen werkt continu aan het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen en het optimaliseren van bestaande. Ze doen dit op basis van hun ervaring met wat puur ergonomisch het beste werkt, rekening houdend met het dagelijkse gebruik van de meubels. Het ontwerpteam ontwikkelt elk jaar nieuwe meubels. Hun inspiratie komt van zowel iconische ontwerpen als actuele trends.

We omringen ons dagelijks met meubels, daarom moeten de items niet alleen mooi zijn om naar te kijken, ze moeten ook duurzaam en comfortabel zijn en het lichaam de kans geven om verschillende houdingen aan te nemen.

Mensen zijn verschillend en hebben zeer individuele wensen en behoeften, daarom bieden we onze klanten producten met een breed scala aan mogelijkheden, waaronder verschillende bankopstellingen en verschillende stevigheidsniveaus in de rug- en zitbekleding.

BEKWAME PROFESSIONALS

De productie van meubelen blijft een kwestie van echt vakmanschap. Hjort Knudsen heeft een groot aantal bekwame vakmensen in dienst, die allemaal hooggekwalificeerd zijn binnen hun vakgebied, bijvoorbeeld timmerlieden, smeden en machinisten.

syerske

Naaister

svejser

Smith

metalarbejder

Productie

laederspecialist

Leer specialist

arbejder3

Meubelstoffering